top of page
eindvoorstelling finale.jpeg

Dansstijlen

de Danstuin geeft les in de volgende dansstijlen:
 
f0fcb678-0039-457d-b2ea-63973c114cce.JPG
_RK_0660_Pro_1_edited.jpg
a6f1d614-ba84-493a-ae86-7dbcd49e954b.JPG
Ballet

 Deze dansvorm is nog altijd de basis voor vele andere dansstijlen. De kinderen leren een goede lichaamshouding aan.

Er is veel aandacht voor techniek en uitstraling. 

Vanaf 12 jaar worden de lessen meer techniek gericht. Wanneer je daar klaar voor bent en gezien bent door een (door de Danstuin aangewezen) fysiotherapeut mag je in overleg met de docent op spitzen gaan dansen.

Modern

Moderne dans is een technische dansvorm, waarbij je sterk vanuit je gevoel danst. Belangrijke kenmerken van deze dansstijl zijn: grondwerk, ademhaling, zwaartekracht, dynamiek en (ont)spanning. Ook zijn bewegingen met een aanzet vanuit het centrum van het lichaam heel gebruikelijk bij modern

Door de populariteit van de modern bij de Danstuin hebben we voor alle leeftijden lessen in deze prachtige stijl.

Commercial Jazz

Deze stijl is een geweldige mix van jazz, pop en commerciële dans. Een superleuke en populaire les.

_RK_0660_Pro_1_edited.jpg
PSD 
Pop Show Dance

Heb jij energie over of wil je graag je even helemaal uitleven? PSD is daar super geschikt voor. Er wordt gewerkt met diverse stijlen muziek, een combinatie tussen techniek en lekker dansen. Doe mee met dansmoves waar je blij van wordt!

_RK_0775_Pro.jpg
Streetdance

Streetdance ziet er stoer uit en heeft snelle en flitsende bewegingen. De muziek waarop gedanst wordt, heeft een stevige beat.  Voor streetdance worden er verschillende soorten  swingende muziek gebruikt.

10c5a00d-4a5f-4167-92f3-eee03843ff0e.jpg
Smooth HipHop

Van energieke snelle dansmoves naar smooth bewegingen. Leer strakke choreografieën met snelle moves, smooth uit te voeren. Smooth hiphop is net even anders dan streetdance en "gewone" hiphop, dans mee met de coole flow  

musical.jpeg
Musical

Onze musicalles bestaat uit een combinatie van toneel en dans. Verschillende musicals komen voorbij in deze les, waarin expressie en plezier centraal staan.

_RK_1002_Pro.jpg
Tik Tok

Op velen verzoek nu bij de Danstuin.

In onze TiktTok dansles werken we aan verschillende toffe TikTok moves! We maken eigen TikTok dansjes en leren een hoop bestaande.
We gaan werken met effecten, outfits en wie weet gaan we viraal! 

 Daarnaast gaan we ook aan de slag met het maken van onze eigen TikTok dansjes die we plaatsen op ons  account. Door je op te geven voor deze les stem je ermee in dat De Danstuin het recht heeft (om stukjes van) de video's te delen op onze website, Tiktok account en/of andere social media.

RKF_02_7967.jpg
Kleuterdans

Bewegen op muziek, de basis leren van ballet en streetdance zodat de kinderen na de periode een keuze kunnen maken voor een bepaalde stijl. Leren dansen op een speelse manier. Het ritme voelen van de muziek en de bewegingen langzaam eigen maken. Ook is er aandacht voor de motoriek van de kinderen. Dit alles in hun eigen fantasiewereld. 

peuters.jpeg
Peuterdans

Peuterdans is een les vol dansjes, plezier en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes! De kinderen kunnen zich helemaal in- en uitleven zodat ze de fantasie prikkelen en zich bewust  maken van hun eigen bewegingsmogelijkheden. Een super leuke manier voor peuters om zich fysiek en muzikaal te ontwikkelen.

bottom of page